EN KREATIV MIX

Böcker, växter och konst är inredningsmåsten hemma hos ELLEs innehållschef Katarina Matsson. Och lite rosa sammet är aldrig fel!

 

Elles innehållschef Katarina Matsson älskar inredning lika mycket som mode, vilket märks på hennes Instagramkonto @ettrumtill. Hon bor tillsammans med sin man och snart 2-årige son i en liten trea med en ljuvlig kungsbalkong på Södermalm i Stockholm.
Vad var det för sta du köpte till hemmet?

– Det första vi köpte efter att vi skrev på kontraktet för tre år sedan var faktiskt mattan i vardagsrummet. Det var flyttrea på en butik med orientaliska mattor på Hornsgatan och vi föll för de neutrala nyanserna och det diskreta men ändå färgstarka mönstret. Utifrån den bestämde vi sedan att golvet måste bli mörkt.
Vad är du mest stolt över hemma?

– Att det är mysigt. De flesta som kommer hem till oss verkar trivas. Och för att jag lyckas hålla liv i alla växter. Men det har nog mer med väderstreck och typ tur att göra. .
Beskriv din inredningsstil?
– När jag var med i första säsongen av Vem bor här? sa alla „eklektiskt”, såjag farväl säga det jag också.
Vem bestämmer över inredningen hemma? -Jag har störst intresse, men min man har alltid veto. v*
Vad vill du att folk ska känna när de kommer in genom dörren?
– Här villjag stanna! Favoritmöbel?
– Soffbordet av Fredrik Paulsen. Men vi har fått eller ärvt de flesta möblerna så många har en speciell plats i hjärtat, som slagbordet som egentligen är för högt, pottskåpet med marmorskiva som stod i vår gamla sommarstuga och divanen som kommer från min mans farmor.
Var hittar du inspiration?
-I ELLE Decoration såklart! Och så älskar jag ju Instagram. När de la till funktionen där man kan spara bilder i olika mappar sajag hej då till Pinterest. Sedan jag fick barn har jag inte tid med för många appar.

 

Ditt bästa inredningstips?
– Att omge sig med saker man verkligen tycker >m. Och att inte stressa fram ett hem, utan låta det ta id och få vara i evig förändring. Böcker, växter och :onst har också alltid en given plats i mitt hem.
Vilken lösningar du mest nöjd med?
-Att vi får plats med så mycket på så liten yta. Det x till exempel inte optimalt att ha bokhyllan i sov-ummet, men för två litteraturhoarders är det ändå iktigare att få leva med böckerna än att ha perfekt eng shui.
Hur har din stilförändrats övertid?
– Oj oj! Minns fortfarande en plastsolros jag var räldigt nöjd med som 13-åring. I dag skulle jag i och ör sig gärna ha några riktiga solrosor på balkongen, å det är kanske inte så mycket som hänt sedan dess?
Samlar du på någonting?
– Vill säga konst, men är fortfarande ny på områ-let. Längtar efter att göra en riktigt stor investering, nen prioriterar just nu andra utgifter (till exempel ‚tt par Gucci-tofHor…).
Senaste fyndet?
– Vår rosa sammetssoffa, som är ett provex från uperfina inredningsmärket Layered. Och två kak-usar som jag fick från en kompis när hon separerade

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *